Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، باید عاشق باشی تا پرستاری کنی، چرا که این پرستاری با درد و رنج گره خودرده است و اگر عاشقانه شغلت را دوست نداشته باشیم نمی توانی دوام بیاری، زیرا در بدترین شرایط به داد بیماران می رسی و باید تسکین بخش دردهای بیمارت باشی.

پرستاری یک از شغل های سخت و طاقت فرساست، پرستاران ساعت ها باید در کنار بیمار چون یک مادر عاشقانه از بیمارشان مراقب کنند و در لحظات درد و سختی بیماری همچون فرشته نجات حضور داشته باشند و گاهی حتی در این راه جان می دهند مثل پرستاری که همین چند وقت پیش به دلیل ابتلا به آنفلوانزا به دیدار معبود پیوست و از خود ایثار و فداکاری را به یادگار باقی گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستاران همواره در عرصه های مختلف در کشور حضور داشتند و عاشقانه به ایران و ایرانی خدمت کرده اند، در دوران جنگ تحملی، حوادث و بلایای طبیعی مثل زلزله بم، کرمانشاه و سیل ابتدای سال پرستاران همواره در میدان خدمت به خلق حاضر بودند و مشق عشق می نوشتند.

چه کسی می تواند ساعت ها اجباری اضافه کار بماند و ماه ها کارانه و اضافه کار خود را دریافت نکند و همچنان عاشقانه از بیمار مراقبت کند، آری، همان گونه که حضرت زینب سلام الله علیها به عنوان اسوه صبر و استقامت، عاشقانه از اسرای کربلا پرستاری کرد و خود پیغمبری حادثه کربلا بود، بسیاری از پرستاران هم به تاثی از بانوی بزرگ اسلام صبر، استقامت و عاشقی را دیکته می کنند.

۲۰۲۰؛ آغاز سال جهانی و همزمانی آن با روز پرستار در ایران

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۲۰ در زمینه تقویت پرستاری و مامایی برای پوشش بهداشت جهانی قابل توجه است و به همین خاطر آن را سال پرستاری نامگذاری کرده اند.

همچنین امروز پنجم جمادی الاول مصادف با با سالروز میلاد با سعادت حضرت زینب کبری ( س) روز پرستار  هم است و امسال روز پرستار با آغاز سال جهانی پرستار مقارن شده است، تا شاید صدای پرستاران بیشتر شنیده شود.

سراغ شماری از پرستاران رفت تا آنها از عشق بازی ها، فداکاری ها و خاطراتشان بگویند، یکی از عشق به پرستاری از دوران مدرسه می گفت، یکی از اینکه هنگام وصل کردن سرم سیلی خورده بود، خاطرات تلخی که با مرگ بیمار رقم می خورند و خاطرات شیرینی که با لبخند رضایت بیمار در حافظه پرستاارن نقش می بندند، به قول خودشان اگر عاشق نباشی نمی توانی این همه سختی و فشار را تحمل کنی.

اگر بخواهی منصفانه حساب و کتاب کنیم، کمتر کسی حاضر می شود ساعت ها به بیمار خدمت کند و بعد از 18 ماه مزد زحماتش را بگیرد، یکی از پرستاران گفت: به دلیل کمبود نیرو مجبور باشد شیفت های طولانی تری را در بیمارستان و بر بالین بیمار سپری کند و از خانواده اش دور باشد، از طرفی به گفته یکی از پرستاران، شیفت طولانی مدت  با افزایش خطا همراه است.

پرستاری دیگری از رفتار نادرست برخی همراهان بیمار گلایه داشت و افزود: گاهی رفتار نادرست همراهان بیمار هم با پرستاران نادرست است و حتی مواردی را شاهد هستیم که پرستار از خانواده بیمار کتک خورده یا ناسزا شنیده است، هر چند که پرستاران با سعه صدر با آنها رفتار می کنند چرا که عزیزشان در شرایط سختی قرار دارد و انتظار خدمات باکیفیت را دارند.

پرستار دیگری از وعده و وعیدهای ناتمام مسئولان سخن گفت: همیشه در نزدیکی روز پرستارهستند، مسئولان وعده و وعیدهای بسیاری می دهند، اما همچنان هر سال پرستاران در روز پرستار منتظر پرداخت معوقات چند ماهه خود هستند و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری روز زمین مانده و کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها فشار کاری پرستاران را افزایش داده است.

محمد شریفی مقدم درباره معوقات پرستاران اظهار کرد: سلامت امروز ازاولویت های اصلی دولت است و پرستاران جز نیروهای موثر حوزه سلامت هستند و سال 2020 را سازمان جهانی بهداشت، سال پرستار نامگذاری کرده است و متاسفانه وضعیت پرستار در کشور اسفبار است و مردم نمی توانند از خدمات خوب پرستاری بهره مند شوند.

شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستاری با اشاره به مشکلات پرستاران کمبود نیروی پرستاری را یکی از علل مشکلات در حوزه پرستاری دانست و گفت: تعداد پرستار به جمعیت 1.5 به ازای هر هزار نفر جعیت است و در حالی که به  ازای هر هزار نفر جمعیت  حداقل سه، به طور متوسط پنج پرستار و حداکثر 10 پرستار است و استاندارد تعداد پرستار به جمعیت در ایران در حد کشورهای عقب افتاده است و مردم نمی توانند خدمات مناسب دریافت کنند.

وی بیان کرد: اگر وزارت بهداشت بخواهد سالیانه 10 هزار پرستار استخدام کند و حقوق هر پرستار 2 تا 2.5 میلیون تومان و با کارانه و سایر هزینه ها، این رقم را حدود 5  میلیون در نظر بگیریم، چیزی حدود 600 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که نسبت به بودجه کل وزارت بهداشت رقم ناچیزی است.

او با اشاره به طرح نادرست قاصدک (طرح پرداخت کارانه پرستاران) اظهار کرد: طرحی اجرایی شده است که بر اساس آن خدمات پرستاران برای پرستار تعرفه ندارد و هزینه آن به جیب پزشک می رود و اگر خدمات پرستاری تعرفه داشته باشد، شاهد کاهش پرداختی بیمه ها و به فع نظام سلامت خواهد بودو اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری پرستاری به این دلیل است که سیاستگذاری، اجرا و نظارت در حوزه سلامت را وزارت بهداشت انجام می دهد.

خوشبختانه وزیر بهداشت در نشست با شورای عالی پرستاری از حذف طرح قاصدک خبر داد و گفت: از مخالفین سر سخت طرح قاصدک هستم و این طرح باید سریعا لغو شود. برای اصلاح این‌ مهم باید کارگروهی متشکل از شورای عالی و معاونین وزارت بهداشت تشکیل شود، برای جایگزینی یک طرح به جای قاصدک باید سه شاخصه مد نظر قرار گیرد، عادلانه بودن، ایجاد رضایتمندی و همخوانی  شرایط اقتصادی کشور می‌تواند در اصلاح این مهم کمک کننده باشد. با همدلی و همفکری باید  مشکلات را حل کرد.

شریفی مقدم مطالبات اصلی پرستاران را تعیین خدمات پرستاری عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف به تعرفه گذاری پرستاری است و این قانون مجلس 13 سال است که روی کاغذ مانده است.

اختلاف زمین تا آسمانی کارانه پزشک و پرستار

دبیر کل خانه پرستاری گفت: علاوه بر تاثیر در پرداخت مطالبات، تبعیض در پرداخت هم پرستاران را رنج می دهد،پرستار کارانه 200 هزار تومانی می گیرد و این کارانه  با 18 ماه تاخیر پرداخت می شود چرا که کارانه پزشکی حجم عظیمی از بدهی بیمه ها به بیمارستان ها را شامل می شود.

شریفی مقدم  بیان کرد: وزارت بهداشت مدام به پرداخت معوقات دامن می زنند و سنگینی پرداخت کارانه پزشکان به دلیل کمبود منابع، کارانه پرستاران را هم تحت الشعاع قرار می هد و ما درخواست داریم که کارانه پرستاران و پزشکان از هم جدا شود، مشکلات با اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری حل خواهد شد.

او تصریح کرد: متاسفانه اختلاف 50 برابری بین کارانه پزشک و پرستاران تبعیض آشکار بوده و این باعث شده است که رتبه جهانی پرستاری در ایران را پایین نگه دارد و این مسائل گاهی حتی به قیمت جان بیمار تمام می شود.

سعید نمکی وزیر بهداشت درباره معوقات پرستاری گفت: معوقات پرستاری ب معوقات وزارت بهداشت از سازمان های بیمه گر به ویژه سازمان تامین اجتماعی بر می گردد، ما حدود 10 هزار میلیارد تومان از تامین اجتماعی و مقداری از بیمه سلامت طلب داریم که در مجموع 15 هزار میلیارد تومان طلب بیمه ها به وزارت بهداشت است.

نمکی ادامه داد: بدهی بیمه ها به وزارت بهداشت باعث شد که معوقات پرستاران با یک تا 1.5 سال تاخیر پرستار شود و خوشبختانه در نشست هایی داشتیم، مقداری از تامین اجتماعی تخصیص پیا کرد و امیدواریم هر چه زودتر این رقم را دریافت و معوقات پرستاران را پرداخت کنیم.

حالا باید منتظر ماند و دید که چقدر از وعده وعیدهای روز پرستار در سال جهانی پرستاری اجرایی خواهد شد یا همچنان این وعده ها در حد حرف باقی خواهد ماند؟!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تعرفه پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۳۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشوردر گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با مشکل کمبود پرستار اظهار کرد: اخیراً خبر‌هایی مبنی بر استخدام ۲۵ هزار نفر نیروی جدید در بدنه وزارت بهداشت منتشر شد که از این تعداد معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد نیروی پرستارا است؛ یعنی چیزی حدود ۱۰ هزار نفر پرستار استخدام می‌شوند. با این حال استخدام نیرو نمی‌تواند مشکل کمبود پرستار را حل کند باید فکری اساسی برای بهبود شرایط و معیشت پرستاران شود.

وی ادامه داد: در مرحله اول باید وضعیت معیشت پرستاران را حل کرد که انگیزه کافی را برای ادامه کار در کشور داشته باشند؛ زیرا یکی از معضلات مهمی که اکنون با آن روبه روهستیم مهاجرت پرستاران است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: اگر بخواهیم مشکل پرستاری را حل کنیم باید بتوانیم سالانه حداقل ۱۵ هزار پرستار طی ده سال آینده جذب کنیم تا شرایط بدتر نشود. با این وجود اگر بخواهیم در یک شرایط مطلوب قرارگیریم باید این عدد افزایش یابد.

رحیمی به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: بزرگ‌ترین مشکل و دلیل مهاجرت پرستاران معیشت و امنیت شغلی است. اگر پرستاران در ایران شغل، امنیت شغلی و درآمدی خوب که از پس هزینه‌های زندگی برآیند داتشه باشند، قطعاً مهاجرت نمی‌کنند. بیشتر پرستارانی که از کشور خارج شده‌اند نیرو‌هایی بودند که موفق به استخدام نشدند. سن آنها افزایش یافته و به دنبال یک ثبات شغلی بودند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حقوق پرستاران بسیار متفاوت است. پرستاران وزارت بهداشت میانگین ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران